martes, 6 de marzo de 2012
Xerrada de la Plataforma Estafabanca a Montcada i Reixac
PARTICIPACIONS PREFERENTS
Un grup d'afectats per aquests productes financers impulsa la creació d'una plataforma local
La primera reunió es va fer aquest dilluns al local d'Esquerra
Un grup d’afectats de Montcada i Reixac per les participacions preferents ha decidit començar a crear una plataforma de damnificats al municipi per pressionar les entitats bancàries amb l’objectiu de recuperar els seus diners. La primera reunió va tenir lloc ahir al vespre al local d’Esquerra, al carrer Major, que va cedir-ne l’espai per donar suport als afectats, que denuncien els bancs i les caixes perquè consideren que no els van informar de la lletra petita d’aquests productes financers. Les participacions preferents són valors que no estan coberts pel fons de garanties del dipòsit del banc, tenen un caràcter perpetu i la seva rendibilitat és variable i no garantida. Molts ciutadans van contractar aquests productes sota l’aparença de dipòsits a termini, però amb una rendibilitat superior. Aquests títols no cotitzen en borsa i tenen una liquiditat difícil, ja que per recuperar el capital depèn del fet que una altra persona els compri.”És una estafa perquè no ens van informar de les característiques del producte, dels seus riscos ni del fet que no tenen venciment”, ha indicat Antoni Mollet, representant de la Plataforma Estafa Banca que promou la constitució de la plataforma local d’afectats.
A la xerrada d’ahir també va parlar Ana Martínez, filla d’afectats, qui va explicar que les entitats bancàries van vendre el producte sobretot entre la gent gran: “Es van aprofitar de la confiança de les persones i, el que és més greu, ho van fer amb la complicitat del Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors, que ho van permetre”. Alguns dels afectats han intentat recuperar els seus diners “i la resposta del banc és que no els podem treure, ara sí, si necessitem diners ens donen un crèdit, quina vergonya!”, va indicar Juan Carlos Álvarez, un veí de Can Sant Joan que té accions subordinades, un producte similar a les participacions preferents amb la diferència que hi ha data de venciment. “A nosaltres, ‘la Caixa’ ens ha proposat recuperar només el 70% del capital d’aquí a 10 anys sempre i quan al banc li vagi bé i de l’altre 30% la seva resposta va ser que no era tan perdre això”, va explicar Montse Jiménez, també amb participacions preferents.
Cens d’afectats. Esquerra presentarà una moció al pròxim Ple de l’Ajuntament per donar suport a les reivindicacions dels afectats. El text denuncia “les irregularitats en la contractació i la comercialització” i proposa demanar al Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors que iniciïn una campanya per part de les entitats bancàries amb l’objectiu de garantir la correcta informació als afectats. En el document, també es proposa la necessitat que “els organismes reguladors intervinguin per assolir la restitució dels drets dels usuaris”. Durant la reunió d’ahir, la regidora republicana a l’Ajuntament, Marta Aguilar, també va plantejar “la creació d’un cens a Montcada i Reixac per saber quin és l’abast de la tragèdia”. A tot l'estat espanyol, hi ha més d'un milió de persones afectades, el 8'25% de la població, que no poden recuperar els 30.000 milions d'euros en participacions preferents a diferents entitats bancàries. Les persones interessades poden consultar el blog http:/estafabanca.blogspot.com o bé posar-se en contacte a través del correu estafabanca@gmail.com.
Font:http://laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/126706/T/un-grup-afectats-aquests-productes-financers-impulsa-creacio-plataforma-local.htm
No hay comentarios:
Publicar un comentario