jueves, 23 de febrero de 2012

Els afectats per les participacions preferents tornen a sortir al carrer


Una vegada més, els afectats per les participacions preferents han sortit a reclamar que se'ls tornin els diners. Es tracta de persones que van adquirir uns actius financers que els van oferir les seves entitats bancàries. Més tard van descobrir que no podien recuperar els diners, tot i que se'ls havia assegurat que ho podien fer avisant amb dos dies d'antel·lació.

Les participacions preferents són actius a termini permanent, és a dir, que les persones que les han adquirit només poden recuperar els diners venent-los a algú altre. Els afectats denuncien que quan van acceptar posar-hi els estalvis els van assegurar que podrien retirar els diners sense cap problema. De fet, molts d’ells es queixen d’un abús de la confiança que tenien de les entitats, que els recomanaven on posar els diners.

Afectats com la Montserrat Gil creuen que tant la Comissió Nacional del Mercat de Valors, com el Banc d’Espanya i el govern i l’oposició “són filtres que han fallat”.  Recorda que la Unió Europea no ha reconeix aquests productes com actius bancaris, i per tant, “alguna cosa no ha funcionat bé.”
L’Associació d’Usuaris de Bancs i Caixes (ADICAE) i diferents serveis jurídics, com el del Col·lectiu Ronda, assessoren les persones de la Plataforma d’Afectats per les participacions preferents, i ja es calcula que aquests productes tòxics podrien haver estat venuts a un milió de persones, i el total de diners que no es tornen als clients per aquests actius, segons els afectats, ascendeix als 30.000 milions d’euros.

De moment, algunes entitats els han ofert altres productes financers a canvi, però sense cap garantia de poder recuperar els diners. Molts d’ells accepten que no se’ls donin els beneficis que els corresponen en interessos, però volen que els tornin els seus estalvis. I aquí, volen deixar clar que els afectats no són inversos que s’han enganxat els dits a causa de l’avarícia, sinó que han tots els són estalviadors, la majoria jubilitats amb els estalvis de tota una vida invertits en les participacions preferents.

Font: BTV noticies

No hay comentarios:

Publicar un comentario