martes, 17 de julio de 2012

UNA COMISIÓN DE INVESTIGACIÓN DESCAFEINADA.La Caixa intocable en Cataluña: 
"la protegida" de CIU, PP y PSC
El día 16 de Julio se ha llevado a cabo una protesta en Barcelona delante del Parlament de Catalunya, mientras se llevaba a cabo la constitución de la Comisión de investigación de los Bancos y Cajas.
Un grupo de Estafabanca ha estado en esa reunión asistiendo a las votaciones para ver que entidades van a ser investigadas y a que personas se va a citar para comparecer a dar explicaciones sobre el tema de las preferentes y exigir responsabilidades.
El próximo jueves se cerrará el plan de trabajo en una reunión que habrá en el parlamento.
La reunión es para votar entidades, responsables y expertos que se citaran en esa comisión de investigación.
En la primera parte de la reunión cada grupo parlamentario explica cuales son los objetivos de esta comisión,  criterios,  periodo se va a estudiar y a que entidades y personas se va a citar, después se procede a la votación y finalmente cada partido valora la sesión.
Los partidos que en la votación no distinguen entre entidades intervenidas y entidades que necesitarán pedir ayudas son los siguientes:
-Ciutadans
-Solidaritat
-ICV- iniciativa
-Esquerra republicana
Estos partidos por tanto piden que la Caixa, que es la que más afectados tiene en Cataluña, no quede exenta de responsabilidades y que comparezca.
Los partidos que distinguen entre entidades intervenidas y no intervenidas son:
-CIU
-PP
Y el PSC que pudiera haber decantado este tema para que la Caixa fuera investigada, se decanta por la abstención dando protección a esta entidad que en Cataluña se considera “intocable”.
Todos conocemos como se financian los partidos y la deuda y necesidad de crédito que tienen, (CIU ha pedido en estos últimos días a la Caixa un crédito de 500 millones a la Caixa para pagar nóminas) por lo que los intereses económicos priman, ya sabíamos que los que mandan no son los políticos, sino la banca.
También os comunicamos que el PP ha votado en contra de la comparecencia de los directivos de Bankia, aunque sí comparecerán porque ha prosperado.
Os comunicamos también que habían 5 miembros de Estafabanca que estaban apuntados para que acudieran a estas comparecencias como afectados y solo se ha permitido que compareciera uno: Roque Borrás, el primero de la lista.
Todo esto gracias al PSC que también podía haber decantado este tema.
Gracias PSC, ya sabemos quien nos ayuda y quien nos hace caer.
De otros partidos ya nos lo podíamos imaginar, pero de otros…. “arrieros somos y en las urnas nos encontraremos…”
La televisión pública catalana ha mostrado imágenes de la protesta en el tiempo en que tardaban en decir que en el exterior había una protesta de afectados.
Se investigará pues a todas las entidades que han recibido recursos propios directa o indirectamente que actuaban en Cataluña y comparecerán las personas responsables de estas entidades, así como responsables políticos,  supervisores: agencia catalana del consumo, CNMV, Banco de España, asociaciones de usuarios y  expertos.
El análisis será de los últimos 10 años.
El objetivo CIU era “que no vuelva a pasar” mientras que el PP dejaba claro que “esto no resolvería los problemas de los afectados”.
Personalmente me ha parecido un circo y me ha quedado claro que es el capital el que está gobernando, no los políticos.
Agradecimientos a Solidaritat, Ciutadans, Iniciativa y Esquerra Republicana y un gran pitido virtual para CIU, PP y PSC.
Els lligams de CiU, PSC i PP amb "La Caixa" clau per la no compareixença

5.000 milions d’euros i 300.000 famílies enganyades mereixen la justícia i els aclariments clars sobre d’un dels escàndols financers més greus dels darrers anys


Ho vam advertir des del directe!cat a la constitució de la comissió d’investigació sobre les caixes i avui s’ha confirmat, CiU, PSC, i PP han impedit la compareixença del President de La Caixa, Isidre Fainè i dels altres bancs que més participacions preferents han emès. No tant sols  no s’investigarà l’engany de les preferents, sinó que tampoc és no podrà investigar el perquè de la liquidació del model de caixes catalanes. El silenci de “La Caixa” davant l’eliminació de tota la competència mereix també una explicació, o la mateixa adquisició a corre-cuita de la Caixa de Girona que també quedarà silenciada. Una comissió parlamentaria que neix tocada de mort i que algunes de les persones citades ni tant sols es presentaran, és insòlit que citem a declararà a Rodrígo Rato i no a Fainé.

Claus per entendre la no compareixença de La Caixa

La primera i única caixa que ens queda s’ha convertit en un gegant en regim de monopoli, en el seu Consell d’administració hi han passat i encara hi són destacats polítics dels tres partits que han impedit la seva compareixença, i l’entitat ha concedit crèdits en condicions fora de mercat   al mateixos partits polítics i també a alguns dels seus dirigents destacats. La seva capacitat d’influència és molt gran, i el seu poder total, i avui “La Caixa” ha derrotat la democràcia i la transparència. Un cop dur per la credibilitat de l’univers polític, sense posar els polítics dins el mateix sac.  CiU, PSC i PP han de donar explicacions als afectats de les participacions preferents.


La Caixa va emetre les primeres participacions preferents des de les Illes Caiman


La prova més evident de la poca llum amb que la principal entitat del país va actuar a l’hora de col•locar les participacions preferents entre els seus clients, la lletra petita d’aquest producte financer constava de més de 100 pagines, i va ser col•locat a persones principalment jubilades i que difícilment podien entendre un producte financer considerat d’alt risc pel mateix Banc d’Espanya. Tant sols La Caixa va emetre 5.000 milions d’euros de participacions preferents i 300.000 famílies afectades. I tot aquest escàndol no ha de ser clarificat al Parlament de Catalunya?


El silenci de “La Caixa”  davant la desaparició del model català de caixes no mereix una explicació?


En un vist i no vist, Catalunya ha perdut la totalitat de les seves caixes, amb el silenci de la Conselleria d’Economia, tant del Conseller Castells com de l’actual, Mas-Colell, i diem totes perquè “La Caixa” l’inventora de convertir en negoci financer de les caixes amb bancs  passà a ser víctima de la seva pròpia estratègia amb la recomanació d’Europa que cap caixa podrà tenir una participació decisiva en els bancs que han creat.


No cal investigar que passarà amb el futur de “CaixaBank”


“La Caixa” va dir que la constitució de “CaixaBank” garantia el futur de l’entitat, i ara resulta que les seves aspiracions de grandesa són la mostra de la seva debilitat, hem perdut les caixes catalanes i ara podem perdre “La Caixa” i davant aquesta nova situació no cal portar els executius de “La Caixa” a la Comissió d’investigació sobre les caixes i la seva gestió?


No cal investigar les inversions de “La Caixa” en les grans empreses endeutades del IBEX-35?


Les 15 empreses més endeutades del IBEX-35 deuen als banc més de 200.000 milions d’euros, quants d’aquests milions, molts de difícil cobrament té l’única caixa catalana? Què representa de risc per l’entitat aquestes milionàries xifres? Són aquests milions els que impedeixen que la petita i mitjana empresa, els autònoms i els emprenedors no tinguin accés als crèdits? La política de participacions en les empreses més endeutades del IBEX-35 és una bona política econòmica per la solvència de l’entitat? Estan suficientment garantits els crèdits amb aquestes empreses? Tenim dret a saber-ho, el futur de La Caixa ens interessa a tots, si seguim els principis dels seus fundadors.
Font: directe.cat 

Fotos de ayer en el ParlamentFotos de Juan Pedro Cañadas