sábado, 3 de marzo de 2012

Maaaanos arriba!!! Esto es un atraco!!!!

És un dels crits de “guerra” que aquest matí, dissabte 3 de març, cridaven unes 1.432 persones concentrades davant del edifici de la Borsa i de la C.N.M.V., en ple Passeig de Gràcia de Barcelona. Convocades per la PLATAFORMA ESTAFABANCA i per l’entitat ADICAE, les persones estafades amb cridòria i enfurismats, s’han desplaçat pel Passeig de Gràcia avall, fins arribar a la Plaça Sant Jaume, fent les parades pertinents davant del Banc d’Espanya, La Caixa, Caixa Catalunya i alguna altra entitat bancària. Les persones manifestants, donant un gran exemple de civisme, s’han aturat una bona estona a la Plaça de la Catedral, informant als ciutadans del “CORRALITO” que està passant a l’Estat Espanyol i en particular a CATALUNYA.
Amb crits de Banqueros ladrones!!! Devuelvan los millones!!!! , i repartint pamflets, els manifestants han informat els vianants, que han mostrat molt d’interès.
Les participacions preferents, deute subordinat i altres productes tòxics que han col·locat 52 entitats bancàries, són la causa de la creació de la Plataforma ESTAFABANCA, la qual esta aglutinant els afectats del “CORRALITO”, malgrat que no fa ni un mes de la seva formació (ni 3 setmanes), el nombre de membres esta creixent a una velocitat de vertigen.
ADICAE ha fet lectura del seu manifest a la Plaça de Sant Jaume i ha donat per tancada la seva actuació. En aquest moment, membres de la Plataforma Estafabanca, s’han dirigit a la multitud, per convocar-los a l’ assemblea que es faria a la plaça Catalunya, d’aquesta manera la majoria de manifestants, tot fent un passeig per la calçada lateral de les Rambles , s’han concentrat a la Plaça i demostrant una gran capacitat d’entesa entre tots els assistents, han decidit els propers moviments de protesta que començaràn aquest dimarts (i següents) a les 18.30 davant del edifici de la Borsa i de la C.N.M.V, fins aconseguir que facin el paper, pel que paguem tots els contribuents.

Segons l’opinió de la Plataforma, el moviment social d’avui ha estat tot un èxit, tant pel nombre de persones participants com pel comportament cívic, la iniciativa per preparar els propers moviments i la voluntat d’extendre la tasca informativa pels barris i pobles del país.

Esperem així transmetre la nostra energia al senyor Julio Segura, per tal que pugui fer amb més eficàcia i celeritat la feina que se li ha anat acumulant: controlar les entitats bancàries espanyoles.

Moltes gràcies a totes les persones assistents a la protesta d’avui i fins a la propera (es a dir, aquest dimarts...)



Estafad@s se concentran en Barcelona contra las participaciones preferentes


Las personas "estafadas" se han concentrado este sábado frente a la Bolsa de Barcelona y la CNMV y han recorrido el centro de la ciudad para protestar contra las participaciones preferentes emitidas por bancos y cajas. La manifestación ha arrancado en el paseo de Gràcia con destino a la plaza de Sant Jaume, frente a la Generalitat y el Ayuntamiento de Barcelona.

El 90% de los perjudicados son personas mayores, a quienes se aseguró que eran "un producto garantizado", denuncia la plataforma EstafaBanca


Según la portavoz de la plataforma ciudadana EstafaBanca Montserrat Gil, hay cerca de un millón de españoles afectados por productos bancarios de riesgo. En Catalunya son unas 300.00 personas las estafadas por las participaciones preferentes, que son un producto tóxico que se ofreció a la gente, sobre todo a personas mayores, diciéndoles que eran un producto garantizado".

Montserrat Gil, portavoz de EstafaBanca , ha explicado que "ahora hay algunas entidades bancarias que están ofreciendo convertir parte del capital que está inmovilizado durante diez años en acciones en deuda subordinada, pero nosotros no somos ni inversores ni especuladores; queremos nuestro dinero".

“ESTO ES UN CORRALITO”

La portavoz de la plataforma de afectados ha asegurado que ya han aportado documentación al Defensor europeo del Pueblo, aunque "todavía hay gente que no lo sabe porque no ha ido a retirar su dinero, pero esto es un corralito".



Unes 3000 persones es manifesten en contra de les participacions preferents

Asseguren que hi ha 300.000 catalans que tenen els estalvis bloquejats en productes com les participacions preferents i que la xifra podria ser més alta. Creuen que hi ha persones que es troben en aquesta situació però que encara no se n’han adonat i per això ja han avançat que continuaran mobilitzant-se.

Font:http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/03/03/protesta-participacions-preferents/

Clam contra les participacions preferents

L’escàndol de les participacions preferents ha fet sortir al carrer prop de 3000 persones aquest matí. La plataforma ciutadana Estafa Banca i l'associació ADICAE han convocat una manifestació per protestar contra les 52 entitats bancàries que han venut participacions preferents als clients. La portaveu de la plataforma, Montserrat Gil, ha assegurat que "la confiança d'anys s'ha convertit en un parany" perquè el què es va vendre com un dipòsit fix ha resultat ser "un producte tòxic". Denuncien que, en el cas de "La Caixa", una part dels estalvis es poden aconseguir només a través d'un bescanvi en obligacions convertibles en accions, mentre que el 70% restant dels diners pateixen un "corralito" perquè els afectats no podran treure els diners del banc "en deu anys".
Calculen que entre el 60 i el 70% dels clients afectats són gent gran i només l'entitat que presideix Isidre Fainé tindria 4.900 milions d'euros. En total s'estima que la xifra total de participacions preferents a l'estat s'enfila fins als 30.000 milions. A Catalunya hi ha uns 300.000 afectats i a tot l'estat representen un milió.
Font:http://directe.cat/189666

Unas 2.000 personas se manifiestan en Vigo contra la ‘estafa’ de las preferentes de Novagalicia Banco



Esos son los afectados que atendieron el llamamiento de la Asociación de Usuarios de bancos, cajas de ahorro y seguros (Adicae) y han salido a la calle este sábado en Vigo para denunciar lo que han calificado de “fraudes y robos” que, a su juicio, han sido cometidos por varias entidades, aunque sus reclamaciones iban, especialmente contra Novagalicia Banco, en la venta de participaciones preferentes.
La responsable de Adicae en Galicia ha señalado, en Vía Norte, antes de la salida de la concentración, que con estas movilizaciones (a la misma hora había otra convocada en A Coruña), quieren hacer visibles a los 100.000 afectados por la venta de participaciones preferentes que hay en la comunidad, al tiempo que ha exigido a los organismos públicos que tomen medidas para proteger los ahorros de miles de personas, en su mayoría de edad, que se han visto “engañadas” por varias entidades financieras y que ahora no pueden recuperar su dinero.
Asimismo, ha recordado que la Fiscalía de Pontevedra ha abierto diligencias informativas a Novagalicia al respecto de las mismas, una inversión con la cual la antes Novacaixagalicia y antes de eso Caixanova y Caixa Galicia, habrían captado 1.078 millones de euros (casi 180.000 millones de las desaparecidas pesetas), correspondiendo, según sus estimaciones, 503 a Caixanova y 575 a Caixa Galicia.
Eugenia Mariño ha informado que Adicae interpondrá una demanda judicial colectiva contra 8 entidades que comercializaron estas participaciones preferentes, y ha animado a los clientes afectados a sumarse a la misma presentando su documentación, en las oficinas que esta entidad tiene en ambas capitales gallegas, antes del próximo día 15.

Font:http://www.vigoalminuto.com/2012/03/03/unas-2-000-personas-se-manifiestan-en-vigo-contra-la-estafa-de-las-preferentes-de-novagalicia-banco/#.T1InCZrlnOw.facebook

Centenars dafectats per participacions preferents denuncien un corralazo de la banca a la Borsa de Barcelona


La indignació contra els productes bancaris de risc s'ha manifestat davant la Borsa de Barcelona. Mig miler de persones han denunciat el que qualifiquen de "corralazo" de la banca, en referència al "corralito" argentí. Segons la plataforma Estafa-Banca, a Catalunya hi ha 300.000 catalans que tenen els estalvis bloquejats en productes com participacions preferents. Segons l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (AICEC-ADICAE), a tot l'Estat, això suposa uns 60.000 milions d'euros bloquejats.

El mig miler de manifestants s'ha reunit a passeig de Gràcia, davant de la Borsa, i han caminat fins a la plaça de Sant Jaume, davant de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Els participants, la majoria gent gran, han portat pancartes amb el lema "corralazo".

Els crits dels concentrats han fet palesa la indignació amb les entitats bancàries: "Vam confiar en vosaltres i ara ens falleu", "Mans enlaire, això és un atracament" i "Banquers, lladres, torneu-nos els milions".

La marxa vol denunciar que la banca manté bloquejats 60.000 milions d'euros a tot l'estat. A Catalunya són uns 300.000 els afectats que tenen els estalvis bloquejats en productes com participacions preferents.

Segons la portaveu de la plataforma ciutadana Estafa-Banca, Montserrat Gil, "les participacions preferents, que són un producte tòxic que es va oferir a la gent, sobretot a persones grans, dient-los que eren un producte garantit", ha denunciat Gil.

Gil ha explicat que "ara hi ha algunes entitats bancàries que estan oferint convertir part del capital que està immobilitzat durant deu anys en accions en deute subordinat". Tot i això, la plataforma argumenta que no són "ni inversors ni especuladors" i reclama que els tornin els diners.

Als jutjats

ADICAE està preparant demandes contra nou entitats: BBVA, Banc Sabadell, CAM, CatalunyaCaixa, la Caixa, Nova Caixa Galicia, Santander, Banca Cívica i Bankia, per la comercialització d'aquests productes.

La portaveu de la plataforma d'afectats ha assegurat que ja han aportat documentació al Defensor del Poble europeu.

ICV i ERC reclamen responsabilitats

Dirigents d'ICV-EUiA i d'ERC han donat suport a la manifestació. El portaveu d'Iniciativa al Congrés, Joan Coscubiela, ha qualificat la situació d'"escàndol" i ha dit que és una "estafa en uns productes que la UE ja havia advertit que no podien comercialitzar-se, i que els bancs han utilitzat per tapar els seus forats".

Els dirigents republicans Pere Aragonés i Anna Simó han recordat que la Comissió Nacional del Mercat de Valors i el Banc d'Espanya "han reconegut que no es va fer bé la comercialització d'aquest producte", i critiquen que els dos organismes estiguin ara "de braços creuats i sense fer res", per això recomanen als afectats que utilitzin la via judicial.


Font:http://www.324.cat/video/3981033/Protesta-per-lestafa-de-les-preferents

........Centenars d'afectats es concentren a Barcelona contra les participacions preferents


..BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

Centenars d'afectats s'han concentrat aquest dissabte davant de la Borsa de Barcelona i han recorregut el centre de la ciutat per protestar contra les participacions preferents emeses per bancs i caixes.

La portaveu de la plataforma 'Estafabanca', Montserrat Gil, ha explicat que a Espanya hi ha un milió de persones afectades pels "productes bancaris tòxics" que la banca ha anat col·locant entre els petits estalviadors de 52 entitats bancàries, i xifra en 30.000 milions d'euros els estalvis invertits.

Convocats per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae), els afectats han corejat crits com 'Banquers, lladres, torneu-nos els estalvis' i altres consignes contra bancs i caixes.

Una de les afectades ha explicat que va sol·licitar un crèdit de 6.000 euros a un banc i que li van oferir col·locar els seus estalvis a renda fixa per obtenir uns interessos, i que ara mateix no pot recuperar el crèdit.

Un altre client afectat ha explicat que tenia tots els seus estalvis posats en obligacions subordinades i l'entitat li va dir que les havia de canviar per accions, i ara es troba que no pot recuperar aquests diners fins que passi un any i mig i, quan ho faci, serà en forma d'accions.

Una altra de les afectades, de 77 anys, ha denunciat que va posar els 72.000 euros que va cobrar d'una indemnització a termini fix i que ara la caixa no li permet disposar-ne ja que el 70% no el podrà recuperar fins d'aquí a deu anys i el 30% restant tindrà l'opció de vendre'l més endavant però amb pèrdues.

La manifestació ha comptat amb la representació d'ICV-EUiA i ERC, i el diputat d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha assegurat que "l'escàndol de les participacions preferents posa en evidència la impunitat amb què actuen bancs i caixes i la condonació per part del govern".

Coscubiela ha declarat que ICV-EUiA ha presentat una interpel·lació al Parlament Europeu perquè hi intervingui, ja que "el comportament de bancs i caixes va en contra de la directiva comunitària", segons el diputat.

El parlamentari d'ERC, Pere Aragonès, ha lamentat que "el govern espanyol i el de la Generalitat de Catalunya estiguin de braços plegats".

Alhora, ha assenyalat que ERC ha plantejat al Parlament que l'Agència Catalana del Consum actuï imposant les sancions necessàries a les entitats financeres.
..

Font:http://es.finance.yahoo.com/noticias/centenars-dafectats-concentren-barcelona-participacions-preferents-130012491.html