domingo, 4 de marzo de 2012

Unes 800 persones es manifesten a Barcelona contra les participacions preferents

Els manifestants asseguren "la confiança d'anys s'ha convertit en un parany" perquè es va vendre "un producte tòxic" com a dipòsit fix. A Catalunya pot haver-.hi més de 200.000 afectats.
La plataforma ciutadana Estafa Banca i l'associació ADICAE han reunit a Barcelona prop de 800 persones per protestar contra les 52 entitats bancàries que han venut participacions preferents als clients.

La portaveu de la plataforma, Montserrat Gil, ha assegurat que "la confiança d'anys s'ha convertit en un parany" perquè el què es va vendre com un dipòsit fix ha resultat ser "un producte tòxic". Denuncien que, en el cas de "la Caixa", un part dels estalvis poden aconseguir només a través d'un bescanvi en obligacions convertibles en accions, mentre que el 70% restant dels diners pateixen un "corralito" perquè els afectats no podran treure els diners del banc "en deu anys".

Calculen que entre el 60 i el 70% dels clients afectats són gent grans i només l'entitat que presideix Isidre Fainé tindria 4.900 milions d'euros. En total s'estima que la xifra total de participacions preferents a l'estat s'enfila fins als 30.000 milions.

A Catalunya hi hauria uns 200.000 afectats i a tot l'estat serien un milió.


http://www.cadenaser.com/economia/articulo/unes-800-persones-manifesten-barcelona-les-participacions-preferents/csrcsrpor/20120303csrcsreco_3/Tes

L’Ajuntament crea un registre d’afectats per les participacions preferents

El Ple aprova una moció sobre la problemàtica generada per aquest producte financer

El Ple va aprovar ahir una moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA sobre uns productes financers anomenats participacions preferents. L’Ajuntament té constància que a Mataró hi ha almenys una trentena de persones afectades per l’emissió d’aquestes participacions preferents, que van invertir els seus estalvis sense saber que l’entitat bancària les feia cotitzar en mercats de risc i ara no tenen capacitat per recuperar el capital.


L’alcalde, Joan Mora, va advertir que l’Ajuntament no pot solucionar la problemàtica directament, però pot ajudar a vehicular totes les queixes i/o denúncies de manera conjunta davant el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que dimarts va visitar Mataró i va comprometre’s a estudiar el cas per reclamar l’actuació oportuna a qui correspongui.

L’Ajuntament s’ofereix, doncs, per fer un primer pas i crear un registre d’afectats a la ciutat i poder traslladar-ho després al Síndic. A més, el proper 6 de març, a les 17 hores, al Centre Cívic Pla d’en Boet, hi haurà una reunió informativa a càrrec de l’Associació d’Usuaris, Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE).

“Jo qualificaria la situació com a dramàtica... és un escàndol financer, una estafa a molta gent gran d’aquesta ciutat i de tot arreu, a la que malauradament els hem de dir que no tenim competències per resoldre-ho, però sí per ajudar-los a traslladar la problemàtica a aquells llocs que sí poden fer-ho”, ha dit avui l’alcalde durant la roda de premsa sobre el Ple d’ahir.

Els grups municipals van debatre anit dues mocions al respecte. Una d’ICV i una altra de PxC, que no va prosperar.

La moció aprovada va obtenir el suport de tot el Consistori, a excepció del grup municipal de PxC i diu textualment el següent:

“Les participacions preferents són instruments financers emesos per una entitat bancària que paguen un cupó fix durant un venciment indefinit. A trets generals, es caracteritzen per no atorgar drets de veu i vot en la junta general de l’entitat a l'inversor, i en cas de concurs de creditors els inversors es troben just davant dels accionistes, és a dir, que els accionistes serien els últims a cobrar en situació de fallida i els amos de participacions preferents els penúltims.........

Font:http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/noticia/2012/03/10156_participacions_preferents.html

Corralito participaciones preferentesLa crisis pare indignados por todos lados, desde los indignados con la reforma laboral, los indignados hipotecados, y ahora los indignados contra las preferentes este tipo de productos financieros, han salido a las calles miles de clientes de bancos y cajas para manifestar su enfado en las diferentes ciudades españolas y denunciar su situación siendo más de 1 millón de familias que tienen sus únicos ahorros invertidos en los diferentes productos de inversión de carácter complejos.


Entre las denuncias las más son sobre los abusos bancarios de las entidades, ante esto la Asociación de usuarios de Bancos, Cajas y Seguros (Adicae), alerta que los ahorradores que están siendo afectados esta vez no se conformarán con las calles, irán a por las entidades y se manifestarán frente a las mismas protestas. Pueden acceder desde aquí a la Web de Adicae sobre información para los afectados de los preferentes.
Estas protestas mayoritariamente fueron en la capital Madrid, y en ciudades importantes como Barcelona, Sevilla, Alicante, Valladolid, Bilbao, Vigo (Pontevedra) y A Coruña, además se quiso dar una demostración de lo que sufren las miles de familias españolas rehenes de la banca y que todos los medios puedan dar noticia de lo que está pasando con estos productos, los ahorradores y la banca los tres vértices del conflicto, ya que dar la noticia de un caso cada tanto no es suficiente para que salte a las tapas de los medios el problema de los preferentes.
Una de las quejas de los consumidores españoles señalan a los comerciales de sucursales bancarias por no haberles informado y ocultado a sabiendas de las características de las participaciones preferentes. Otro problema que afrontan es que sus entidades les están negando las órdenes de venta lo que les permitiría desprenderse de sus preferentes, y es a lo que llaman una versión del famoso y nefasto corralito argentino aunque con diferentes características y no oficial aunque lo llamen corralito español....................


Próxima concentración

MARTES desde les 18:30 hasta a las 20:30
Passeig Gràcia, 19 - Barcelona ( CNMV- BORSA DE BARCELONA)

Nos concentraremos para protestar e informar al resto de ciudadanos del planeta, TODOS LOS MARTES, llueva o haga sol, hasta que se acabe el "CORRALAZO" y nos devuelvan hasta el último euro que nos han estafado 52 entidades bancarias españolas, con la permisividad del organismo que debia supervisarlas, inspeccionarlas y controlarlas: la CNMV (Comisión Nacional del Mercado de Valores).
El objetivo de la CNMV es velar por la transparencia de los mercados de valores españoles, así como la PROTECCIÓN DE LOS INVERSORES y para ello se destina parte de nuestros impuestos.

Solamente exigimos 3 cosas:
1ª. Que nos devuelvan hasta el último euro de nuestros ahorros
2ª. Que nos devuelvan hasta el último euro de nuestros ahorros
3ª. Y última, que nos devuelvan hasta el último céntimo de euro de nuestros ahorros.