jueves, 1 de marzo de 2012

COMFIA-CCOO denuncia les agressions que estan patint els treballadors i treballadores de banca i estalvi

Concentració sota el lema:“Som bancaris i bancàries, no els banquers. Prou agressions!”
COMFIA-CCOO denuncia les agressions que estan patint els treballadors i treballadores de banca i estalvi
Davant l’increment de les pressions i agressions que reben els treballadors i treballadores de les caixes i bancs, COMFIA-CCOO de Catalunya (federació dels serveis financers i administratius de CCOO de Catalunya) convoca als seus delegats i delegades a una primera acció pel proper divendres 2 de març, una concentració silenciosa de mitja hora, de 9.30 a 10 hores del matí, davant del Banc d’Espanya, Plaça Catalunya, per assenyalar a la ciutadania qui ha tingut en primera instancia la responsabilitat del control de les entitats financeres: el Banc d’Espanya i en la seva aprovació dels productes: la CNMV, que són els responsables d’aquestes situacions.
01-03-2012 -
Cada cop, més treballadors i treballadores, que són la cara visible dels bancs i caixes davant els clients, són víctimes de pressions psicològiques, amenaces que posen en perill la seva salut laboral i fins i tot arribant a agressions físiques que posen en perill la seva vida. (la setmana passada van ser apunyalats dos treballadors i una treballadora d’una oficina del Banc Santander a Gandia).

COMFIA-CCOO considera que aquesta situació ja té un nivell de gravetat suficient com per a exigir a les entitats que adoptin mesures urgents que solucionin els problemes que afligeixen a la clientela i per prevenir i protegir a les seves plantilles.

COMFIA-CCOO denuncia que “1.500 persones es reparteixen els 500 milions d’euros que suposen les remuneracions de les cúpules del Sector Financer, mentrestant més de 250.000 professionals del sector financer a tot l’estat, atenent les necessitats dels clients que, en molts casos, descarreguen la seva indignació sobre la plantilla de la xarxa d’oficines; una plantilla que té que gestionar la crisis en directe, amb noms i cognoms”.

Els treballadors i treballadores no són els escuts protectors de les entitats i dels seus gestors, “no han de ser els que esmorteeixin les ires de la clientela rebent en els nostres cossos i en la nostra dignitat l'agressivitat d'una societat damnificada, perquè treballem amb honradesa i perquè, en no pocs casos, som els únics preocupats pel problema del client i el manteniment del negoci”. COMFIA-CCOO té clar la cadena de responsabilitat on els treballadors i treballadores del sector no han participat en les decisions que han determinat el negoci financer i, de pas, una part important de la crisi del país.


Font:http://www.comfia.net/bbva/html/23563.html

El presidente de la CNMV, imputado por prevaricación. ¿Quíen controla al controlador?

El Juzgado de Instrucción nº 42 de Madrid citó a declarar como imputado, en enero de 2011, al presidente de la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV)Julio Segura, por su relación con el caso La Seda, por presuntos delitos de prevaricación, tras las denuncias de los accionistas minoritarios ante la "dejadez en sus funciones" frente a las presuntas irregularidades en la antigua gestión de la empresa La Seda de Barcelona, que les ocasionaron graves pérdidas.

Sr. Julio Segura ¿comprenderá que las personas "estafadas" por la banca no confiemos en usted verdad?
El juez consideró que habría podido incurrir en este tipo de delito en relación a sus tareas de control sobre la trama de irregularidades que presuntamente han cometido algunos ex gestores de la empresa catalana La Seda de Barcelona.

En mayo de 2010, el Juzgado Central de Instrucción número 6 de la Audiencia Nacional ya vio supuestos delitos en la actuación de Julio Segura (que aún sigue siendo presidente de la CNMV) y estimó las denuncias de los accionistas minoritarios para seguir investigando si su actuación como organismos de control pudieron incurrir en algún tipo de infracción penal.

Más información en:
http://www.lavanguardia.com/economia/20101119/54071828992/el-presidente-de-la-cnmv-citado-como-imputado-por-el-caso-de-la-seda.html
http://elpais.com/diario/2010/11/19/economia/1290121208_850215.html
http://www.expansion.com/2010/11/18/mercados/1290084449.html?a=dc79176f565614fde41d6e17ee32345f&t=1330643366

Más noticias sobre Julio Segura (presidente de la CNMV)
http://elpais.com/tag/julio_segura/a/