jueves, 1 de marzo de 2012

COMFIA-CCOO denuncia les agressions que estan patint els treballadors i treballadores de banca i estalvi

Concentració sota el lema:“Som bancaris i bancàries, no els banquers. Prou agressions!”
COMFIA-CCOO denuncia les agressions que estan patint els treballadors i treballadores de banca i estalvi
Davant l’increment de les pressions i agressions que reben els treballadors i treballadores de les caixes i bancs, COMFIA-CCOO de Catalunya (federació dels serveis financers i administratius de CCOO de Catalunya) convoca als seus delegats i delegades a una primera acció pel proper divendres 2 de març, una concentració silenciosa de mitja hora, de 9.30 a 10 hores del matí, davant del Banc d’Espanya, Plaça Catalunya, per assenyalar a la ciutadania qui ha tingut en primera instancia la responsabilitat del control de les entitats financeres: el Banc d’Espanya i en la seva aprovació dels productes: la CNMV, que són els responsables d’aquestes situacions.
01-03-2012 -
Cada cop, més treballadors i treballadores, que són la cara visible dels bancs i caixes davant els clients, són víctimes de pressions psicològiques, amenaces que posen en perill la seva salut laboral i fins i tot arribant a agressions físiques que posen en perill la seva vida. (la setmana passada van ser apunyalats dos treballadors i una treballadora d’una oficina del Banc Santander a Gandia).

COMFIA-CCOO considera que aquesta situació ja té un nivell de gravetat suficient com per a exigir a les entitats que adoptin mesures urgents que solucionin els problemes que afligeixen a la clientela i per prevenir i protegir a les seves plantilles.

COMFIA-CCOO denuncia que “1.500 persones es reparteixen els 500 milions d’euros que suposen les remuneracions de les cúpules del Sector Financer, mentrestant més de 250.000 professionals del sector financer a tot l’estat, atenent les necessitats dels clients que, en molts casos, descarreguen la seva indignació sobre la plantilla de la xarxa d’oficines; una plantilla que té que gestionar la crisis en directe, amb noms i cognoms”.

Els treballadors i treballadores no són els escuts protectors de les entitats i dels seus gestors, “no han de ser els que esmorteeixin les ires de la clientela rebent en els nostres cossos i en la nostra dignitat l'agressivitat d'una societat damnificada, perquè treballem amb honradesa i perquè, en no pocs casos, som els únics preocupats pel problema del client i el manteniment del negoci”. COMFIA-CCOO té clar la cadena de responsabilitat on els treballadors i treballadores del sector no han participat en les decisions que han determinat el negoci financer i, de pas, una part important de la crisi del país.


Font:http://www.comfia.net/bbva/html/23563.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario