sábado, 24 de marzo de 2012

Éxit de la primera protesta dels afectats de Mataró

El dijous dia 22 de març va tenir lloc a Mataró la primera protesta dels afectats i afectades pel frau de les "participacions preferents" i el "deute subordinat". Estafabanca Mataró i Maresme va convocar a través d'internet i del boca-orella als milers d'afectats de la ciutat i la seva comarca. Caixa Laietana és la principal entitat financera responsable de la comercialització fraudulenta d'aquests productes en aquest territori.

A les 18:00 de la tarda, vàries decenes de persones es vam reunir a la Plaça Santa Anna per iniciar la seva protesta. En un primer moment érem una quarentena de persones portant pancartes, xiulets, caçoles i octavetes i expressàvem la nostra ràbia i indignació mentres caminàvem fins a la primera entitat on es vam detenir: l'oficina de Caixa Laietana de la Plaça Santa Anna. Un cop allà s'hi van sumar més persones afectades. Del grup d'unes seixanta persones, aproximadament la meïtat vam entar en l'oficina, el director de la qual va preferir tancar-se en el seu despatx mentre que l'únic empleat es mofava dels manifestants darrera de la mampara de vidre. 
Seguidament, vam caminar fins a l'oficina de La Caixa del Penedès, però no vam entrar perquè hi havia un nen en un cotxet i així vam poder demostrar que som persones indignades però considerades vers els altres. La nostra peregrinació es va detenir durant una estona al davant de l'entitat perquè ja s'hi havien aplegat mols ciutadans i ciutadanes que, moguts pel soroll, s'havien congregat per veure què passava. Vam fer un petit parlament a través del megàfon explicant en què consisteix l'estafa, l'engany i el robatori dels estalvis d'un milió de persones en el conjunt d'Espanya, 300.000 a Catalunya i 10.000 a Mataró. Les persones afectades van poder agafar el megàfon i explicar a la ciutadania els seus casos particulars.
Després d'estar-hi allà un quart d'hora aproximadament, el grup d'estafats i estafades vam caminar fins a la propera entitat, de la Caixa, on vam entrar i sorprenentment vam trobar una actitud comparativament receptiva per part del director de l'oficina i els seus empleats. Un cop a dins, van venir tres Mossos d'Esquadra, que sempre vam establir una relació molt cordial amb els afectats, els quals els explicaven a grits la seva sensació d'importència davant el que s'està convertint en l'estafa bancària més gran de la història del nostre país (el gran i el petit).

Finalment, vam pujar fins a l'oficina de la Caixa Laietana del costat de l'edifici de l'Ajuntament, on ja hi havia sis Mossos d'Esquardra que es van desplegar al nostre voltant pensem que per protegir-nos dels bancs i caixes. La protesta es va aguditzar perquè el director de l'oficina i els empleats no paraven de riure-se'n en un primer moment. Els afectats i afectades van decidir atrinxerar-se al davant de l'oficina fins l'hora del seu tancament. Arribat aquest punt, el director de l'oficina va haver de sortir acompanyat de dos Mossos d'Esquadra. Els empleats i empleades van deixar de riure a mesura que les persones afectades expressaven la seva indignació, alguns plorant, altres cridant, davant l'estafa.
En acabar es va fer una petita valoració, molt positiva, de la protesta. Es van recollir diners per fer més octavetes, es van recopilar adreces d'e-mail i telèfons per facilitar la propera convocatòria a la ciutat i la comarca, i ens van felicitar tots i totes per la nostra tasca!

2 comentarios:

  1. I dels afectats i afectades de Barcelonai Provincia a la Rambla de Poblenou??? En sabem alguna cosa... Considereu que no va ser tant èxit???

    ResponderEliminar
  2. I dels afectats i afectades de Barcelona i Provincia a la Rambla de Poblenou??? En sabem alguna cosa... Considereu que no va ser tant èxit???

    ResponderEliminar