sábado, 14 de julio de 2012

Sant Adrià del Besós, asesoramiento estafad@s



L’Ajuntament de Sant Adrià ha aprovat la creació d’un servei d’assessorament jurídic gratuït per a aquells adrianencs afectats per les participacions preferents.
El servei comença a funcionar el 3 de juliol i s’oferirà durant els mesos de juliol i setembre (fins al 2 d’octubre inclòs), els dimarts i els divendres de 16:30h a 19:30h al centre Polidor (pl. de Guillermo Vidaña, s/n). Els interessats han de demanar cita prèvia al 600 49 43 38. El servei el presta el Col·legi
d’Advocats de Barcelona, La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Isabel Marcuello (PSC), diu que a Sant Adrià hi ha “moltes” persones afectades per aquesta problemàtica i posa un exemple:
en les darreres setmanes, l’OMIC de l’Ajuntament ha rebut més de 200 persones,
la majoria “gent gran i petits estalviadors que tenen necessitat immediata
de retirar els seus diners”. En aquest sentit, Marcuello avança que el plenari vol debatre una moció política per exigir que els bancs estiguin obligats a tornar d’immediat aquests dipòsits.

Según informó la abogada, el objetivo del ayuntamiento es ofrecer información a los posibles afectados y hacer un especie de censo de cuántas personas pueden estar afectadas en el municipio, por qué entidades bancarias y qué cantidades, así como del perfil de los afectados. Parece ser que con los datos recogidos el pleno del  ayuntamiento quiere realizar alguna acción política (esto es lo que dice al respecto el diario de St Adria: el plenari vol debatre una moció política per exigir que els bancs estiguin obligats a tornar d’immediat aquests dipòsits.)

En estas primeras reuniones se recogen los datos y posteriormente ( a partir de septiembre) nos reunirían, agrupandonons por colectivos que presenten características comunes. 
 
Parecía bastante sensibilizada con el tema. Tenía claro que había vicios en el consentimiento pq no se les informó de lo que compraban, me preguntó por el test de idoneidad, y nos preguntó por el canje. Ella recomendaba no canjear y denunciar.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario