miércoles, 29 de febrero de 2012

Unnim suspèn el pagament d'interessos d'algunes emissions de participacions preferents i obligacions


La suspensió perjudica a uns 6.000 clients que van contractar alguna d'aquestes emissions

--------------------------------------

Després que les entitats financeres enganyessin als seus clients amb l'escàndol de les participacions preferents, ara Unnim n'ha suspès el pagament dels interessos. Concretament, de tres emissions d'obligacions subordinades i d'una emissió de participacions preferents, segons han comunicat el banc com fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El motiu d'aquesta 'suspensió' s'explica perquè en el fullet de condicions d'aquestes emissions s'especificava que en cas de què l'entitat entrés en pèrdues es deixarien de pagar els interessos. Unnim va declarar pèrdues el tercer trimestre del 2011. La mesura té caràcter conjuntural per a la major part de les emissions, amb l'excepció dels subscriptors de les preferents, 1.223 clients, que no podran cobrar els interessos corresponents al període de pèrdues.


El volum de diners que han quedat en suspensió de pagament de les quatre emissions, tres d'obligacions i d'una de preferents, acumula un total de 126.000 euros que haurien de cobrar prop de 6.000 clients, en concret 5.993 persones, de l'ordre d'uns 20 euros per client.

D'aquestes 5.993 persones, 1.223 són clients de l'emissió de participacions preferents. Aquests són els clients que sortiran més perjudicats del fet de què Unnim hagi entrat en pèrdues.

Contràriament, els subscriptors de les tres emissions d'obligacions, tot i que en el fullet s'indica que en el moment de què l'entitat entri en pèrdues deixaran de cobrar els interessos acordats, també se'ls assegura que un cop l'entitat es recuperi i entri de nou en beneficis, podran recuperar els diners que han deixat de cobrar.

Això no passa amb els clients de les preferents que mentre duri el període de pèrdues, deixaran de cobrar per sempre la gratificació del capital invertit.

En el fet rellevant a la CNMV, Unnim ha informat que ha suspès el pagament dels interessos de l'emissió de participacions preferents que s'havia de fer efectiu aquest dimecres 29 de febrer. En el mateix fet rellevant Unnim informa que també deixarà de pagar les rendibilitats de les emissions que s'havien d'abonar el 29 de febrer i l'1 de març.

Unnim està en aquests moments pendent de la resolució d'una subhasta on s'han presentat el Banc Santander, el BBVA, Ibercaja i el Popular. Fonts financeres han explicat que un cop el Banc d'Espanya adjudiqui el resultat de la subhasta, que es podria saber a finals d'aquesta setmana o com a màxim els primers dies de la setmana pròxima, l'entitat que absorbeixi al Banc Unnim s'haurà de fer càrrec del pagament dels interessos d'aquestes emissions, que ara s'han suspès conjunturalment perquè Unnim ha entrat en pèrdues.

Unnim ha obert un període de consultes amb totes les persones afectades per informar-los de la situació i de les previsions dels pròxims mesos. L'entitat ha matisat que diferent són els clients que van comprar participacions preferents. En aquest cas, els clients deixarà de percebre els interessos mentre es mantingui el període de pèrdues. Tot i així, en el moment que el Banc d'Espanya adjudiqui l'entitat, aquestes clients de preferents recuperaran els interessos en efecte retroactiu fins la consolidació de l'absorció en la nova entitat financera.

Font:http://www.directe.cat/noticia/189268/unnim-suspen-el-pagament-d-interessos-d-algunes-emissions-de-participacions-preferents-i-o

1 comentario:

  1. Buenas, mis padres estan afectados por las participaciones preferentes de Unnim o mejor dicho Caixa de Sabadell antes de la fusión, fui a la entidad para que me explicarán en que proceso se encuentran y después de comentarme todo lo de la noticia, me dijeron que seguramente antes de junio se comunicaran con nosotros para decirnos que ha decidido el BBVA, esperemos sea una solución razonable....

    ResponderEliminar