sábado, 3 de marzo de 2012

........Centenars d'afectats es concentren a Barcelona contra les participacions preferents


..BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

Centenars d'afectats s'han concentrat aquest dissabte davant de la Borsa de Barcelona i han recorregut el centre de la ciutat per protestar contra les participacions preferents emeses per bancs i caixes.

La portaveu de la plataforma 'Estafabanca', Montserrat Gil, ha explicat que a Espanya hi ha un milió de persones afectades pels "productes bancaris tòxics" que la banca ha anat col·locant entre els petits estalviadors de 52 entitats bancàries, i xifra en 30.000 milions d'euros els estalvis invertits.

Convocats per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae), els afectats han corejat crits com 'Banquers, lladres, torneu-nos els estalvis' i altres consignes contra bancs i caixes.

Una de les afectades ha explicat que va sol·licitar un crèdit de 6.000 euros a un banc i que li van oferir col·locar els seus estalvis a renda fixa per obtenir uns interessos, i que ara mateix no pot recuperar el crèdit.

Un altre client afectat ha explicat que tenia tots els seus estalvis posats en obligacions subordinades i l'entitat li va dir que les havia de canviar per accions, i ara es troba que no pot recuperar aquests diners fins que passi un any i mig i, quan ho faci, serà en forma d'accions.

Una altra de les afectades, de 77 anys, ha denunciat que va posar els 72.000 euros que va cobrar d'una indemnització a termini fix i que ara la caixa no li permet disposar-ne ja que el 70% no el podrà recuperar fins d'aquí a deu anys i el 30% restant tindrà l'opció de vendre'l més endavant però amb pèrdues.

La manifestació ha comptat amb la representació d'ICV-EUiA i ERC, i el diputat d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha assegurat que "l'escàndol de les participacions preferents posa en evidència la impunitat amb què actuen bancs i caixes i la condonació per part del govern".

Coscubiela ha declarat que ICV-EUiA ha presentat una interpel·lació al Parlament Europeu perquè hi intervingui, ja que "el comportament de bancs i caixes va en contra de la directiva comunitària", segons el diputat.

El parlamentari d'ERC, Pere Aragonès, ha lamentat que "el govern espanyol i el de la Generalitat de Catalunya estiguin de braços plegats".

Alhora, ha assenyalat que ERC ha plantejat al Parlament que l'Agència Catalana del Consum actuï imposant les sancions necessàries a les entitats financeres.
..

Font:http://es.finance.yahoo.com/noticias/centenars-dafectats-concentren-barcelona-participacions-preferents-130012491.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario