domingo, 4 de marzo de 2012

L’Ajuntament crea un registre d’afectats per les participacions preferents

El Ple aprova una moció sobre la problemàtica generada per aquest producte financer

El Ple va aprovar ahir una moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA sobre uns productes financers anomenats participacions preferents. L’Ajuntament té constància que a Mataró hi ha almenys una trentena de persones afectades per l’emissió d’aquestes participacions preferents, que van invertir els seus estalvis sense saber que l’entitat bancària les feia cotitzar en mercats de risc i ara no tenen capacitat per recuperar el capital.


L’alcalde, Joan Mora, va advertir que l’Ajuntament no pot solucionar la problemàtica directament, però pot ajudar a vehicular totes les queixes i/o denúncies de manera conjunta davant el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que dimarts va visitar Mataró i va comprometre’s a estudiar el cas per reclamar l’actuació oportuna a qui correspongui.

L’Ajuntament s’ofereix, doncs, per fer un primer pas i crear un registre d’afectats a la ciutat i poder traslladar-ho després al Síndic. A més, el proper 6 de març, a les 17 hores, al Centre Cívic Pla d’en Boet, hi haurà una reunió informativa a càrrec de l’Associació d’Usuaris, Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE).

“Jo qualificaria la situació com a dramàtica... és un escàndol financer, una estafa a molta gent gran d’aquesta ciutat i de tot arreu, a la que malauradament els hem de dir que no tenim competències per resoldre-ho, però sí per ajudar-los a traslladar la problemàtica a aquells llocs que sí poden fer-ho”, ha dit avui l’alcalde durant la roda de premsa sobre el Ple d’ahir.

Els grups municipals van debatre anit dues mocions al respecte. Una d’ICV i una altra de PxC, que no va prosperar.

La moció aprovada va obtenir el suport de tot el Consistori, a excepció del grup municipal de PxC i diu textualment el següent:

“Les participacions preferents són instruments financers emesos per una entitat bancària que paguen un cupó fix durant un venciment indefinit. A trets generals, es caracteritzen per no atorgar drets de veu i vot en la junta general de l’entitat a l'inversor, i en cas de concurs de creditors els inversors es troben just davant dels accionistes, és a dir, que els accionistes serien els últims a cobrar en situació de fallida i els amos de participacions preferents els penúltims.........

Font:http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/noticia/2012/03/10156_participacions_preferents.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario