domingo, 4 de marzo de 2012

Unes 800 persones es manifesten a Barcelona contra les participacions preferents

Els manifestants asseguren "la confiança d'anys s'ha convertit en un parany" perquè es va vendre "un producte tòxic" com a dipòsit fix. A Catalunya pot haver-.hi més de 200.000 afectats.
La plataforma ciutadana Estafa Banca i l'associació ADICAE han reunit a Barcelona prop de 800 persones per protestar contra les 52 entitats bancàries que han venut participacions preferents als clients.

La portaveu de la plataforma, Montserrat Gil, ha assegurat que "la confiança d'anys s'ha convertit en un parany" perquè el què es va vendre com un dipòsit fix ha resultat ser "un producte tòxic". Denuncien que, en el cas de "la Caixa", un part dels estalvis poden aconseguir només a través d'un bescanvi en obligacions convertibles en accions, mentre que el 70% restant dels diners pateixen un "corralito" perquè els afectats no podran treure els diners del banc "en deu anys".

Calculen que entre el 60 i el 70% dels clients afectats són gent grans i només l'entitat que presideix Isidre Fainé tindria 4.900 milions d'euros. En total s'estima que la xifra total de participacions preferents a l'estat s'enfila fins als 30.000 milions.

A Catalunya hi hauria uns 200.000 afectats i a tot l'estat serien un milió.


http://www.cadenaser.com/economia/articulo/unes-800-persones-manifesten-barcelona-les-participacions-preferents/csrcsrpor/20120303csrcsreco_3/Tes

No hay comentarios:

Publicar un comentario